EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Rodanthi Florou

Predsednica družbe The Messolonghi Byron Society in njenega raziskovalnega centra Byron Reseach Center

O meni


IME IN PRIIMEK: Rodanthi Florou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Messolonghi

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Izobraževanje, tretji sektor

DELOVNO MESTO: Predsednica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: THE MESOLONGHI BYRON SOCIETY

 

Moj življenjepis

Moja uspešna 20-letna kariera v grški državni banki, moj študij računalniškega programiranja in analiz, ter študij odnosov z javnostmi ter poslovnega upravljanja in administracije v Grčiji in Angliji, kakor tudi moje komunikacijske sposobnosti, so mi pomagale doseči moje cilje in sanje: ustanovitev mednarodnega centra za raziskovanje Lorda Byrona in filhelenizem v Messolonghiju, Grčija. To je mesto, kjer je znani romantični pesnik in goreč filhelen, Lord Byron, preminil. Filhelenski center je v celoti podprt s prostovoljnim delom in namenjen izobraževalnim in kulturnim prispevkom.
Osebno poznam umetnike in znanstvenike, sodelujem z uglednimi znanstveniki, univerzitetnimi profesorji z angleških oddelkov fakultet, tako doma, kot tudi v tujini.
Skupne raziskave in študijske teme na področju literature, poezije, zgodovine in primerjalne književnosti študentov in profesorjev iz Grčije in tujine, ki prihajajo na Messolonghi (na vsakoletno študentsko konferenco Lorda Byrona), nam ponujajo priložnost, da širimo grško kulturno dediščino po  vsem svetu in vzpostavljamo vezi prijateljstva in zaupanja. Do sedaj smo sodelovali z najmanj 60 univerzami.
 

Moje izkušnje

Začela sem s svojim denarjem. Kasneje sem spoznala ljudi, ki so verjeli v mojo vizijo, mi stali ob strani, mi pomagali finančno in dvigali mojo moralo. Ker sem deloholik, sem včasih brezbrižna do mojih družinskih obveznosti.
Običajna praksa, še posebej v provincialnih mestih, je, da nekateri ljudje uporabljajo družbo kot sredstvo za napredovanje v politični karieri. To je razlog, zakaj so nas na začetku gledali sumničavo. Sčasoma je postalo kristalno jasno, da sem delovala nesebično in v veri, da temelj Centra za raziskovanje Lorda Byrona in filhelenizem ter njegova knjižnica, lahko naredijo Messolonghi za sveto mesto svobode, osrednjo točko mednarodne akademske skupnosti in zbirališče byronistov po vsem svetu. Danes organizacija zaposluje usposobljeno osebje, ki pomaga pri doseganju ciljev in organiziranju dejavnosti.
Po soglasno odobreni Resoluciji občinskega sveta sem dobila zlato medaljo svetega mesta Messolonghija, ki mi jo je župan dal na posebni slovesnosti v kulturnem centru Messolonghija, Trikoupio 25. marca 2010. To je priznanje za moj velik prispevek, ki sveto mesto Messolonghi z ustanovitvijo Mednarodnega centra za raziskovanje Lorda Byrona in filhelenizem ter organizacijo lokalne in mednarodne dejavnosti, prinaša v ospredje mednarodne akademske skupnosti. Zlata medalja je najbolj prestižna nagrada, s katero se lahko počasti meščane Messolongija.

 

 

Moje veščine

Moje kompetence: Sposobna sem se učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Enostavno se prilagajam spremembam. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme posameznikov. Rada gradim partnerstva. Moj osebni razvoj skozi delo je pomemben. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rada se pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene. Rada delam v timu. Zlahka organiziram sebe in svoj urnik aktivnosti.
Moje lastnosti: Sem aktivna, napredna, zgovorna, optimistična, inovativna, praktična, prilagodljiva, sproščena, hitra, odprta, samozavestna, tvegam, sem potrpežljiva in organizirana.

 

Namigi & Nasveti

Navdih: Življenje in delo Lorda Byrona, skupaj z neomajno vero in ljubeznijo do grške zgodovine in zlasti svetega mesta svobode, Messolonghija.
Navdihujejo me tudi vsi tisti pomembni ljudje, "ki v svojem življenju opredeljujejo in ščitijo Termopile", prispevajo na vse možne načine k boljši kakovosti življenja in kulturnega razvoja naših soljudi.
Podjetniške veščine, ki jih je treba razviti: upravne in vodstvene sposobnosti; komunikacijske sposobnosti; organizacijske sposobnosti; samozavest. Slabosti, ki jih je treba premagati: to je odvisno od osebnosti in nadarjenosti podjetnika.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave