EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Abasolo

Njen nasvet: "Delajte dobro in se učite iz napak".

O meni


IME IN PRIIMEK: Laura Abasolo

DRŽAVA: Španija

MESTO: Madrid

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Ekonomistka

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Managerka za načrtovanje in nadzor nad stroški v podjetju Telefonica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Telefónica

Moj življenjepis

Na trg dela sem vstopila takoj po končanem študiju. Leta 1996 sem postala del ekipe investicijske banke Goldman Sachs v Londonu. Tam sem se udeležila številnih dejavnosti in pobud, od vpisov na borzi do projektov na področju združitev in prevzemov.
Konec leta 1999 je pomenil prelomnico v moji poklicni karieri. Začela sem nov in zanimiv projekt: Terra Networks, hčerinsko podjetje skupine Grupo Telefonica, pristojno za področje upravnega nadzora.
Po združitvi Terra in Grupo Telefonica leta 2005, sem prevzela odgovornost na istem delovnem mestu, vendar za celotno skupino Grupo Telefonica. To je bil skok v drugo "dimenzijo" zaradi velikosti, raznolikosti in poslovanja. Integracija družbe v Grupo Telefonica je pomenila velik izziv, kot tudi prestrukturiranje timov in družbe same.
Dve leti pozneje sem razširila svoje poklicne dolžnosti, potem ko sem napredovala in bila imenovana za upraviteljico načrtovanja proračuna in v upravni nadzor v Telefonici. To delo opravljam še danes, poročam pa glavnemu izvršnemu direktorju. Po nekaj letih mi izziv predstavlja delo v samem sektorju.

Moje izkušnje

Čeprav se sliši malo utopično, mi ni bilo treba premagati nobenih resnih težav, da sem prišla do sem. Zelo trdo sem delala in se odrekla nekaterim prostočasnim dejavnostim, ampak nikoli nisem delala v mirnem okolju. Bila sem na pravem mestu in se nisem bala novih izzivov. Zelo dobro sem se prilagodila tako nadrejenim, kot tudi sodelavcem in moji ekipi, bila sem odkrita z njimi in ustvarila zaupne odnose, da so ljudje želeli delati z mano. Včasih ni zelo pomembno, da te podpirajo vsi ljudje, temveč le, da te ne ovirajo. Probleme rešujem sama, če so moja odgovornost, in jih ne prelagam na druge.

Ekonomske težave: Nisem imela finančnih težav. Moja družina je imela dovolj sredstev, da mi je omogočila dobro izobrazbo.

Družinske težave: Moja družina me ni omejevala in organizacija, v kateri sem se karierno najbolj razvila, me podpira v mojih osebnih odločitvah; kar dvakrat sem napredovala, ko sem bila noseča. Res je tudi, da je moje delo redko trpelo, kljub temu, da imam veliko družino, saj sem fleksibilna. Do sedaj ni bilo težav, ampak če mi v prihodnosti ponudijo službo, ki bi zahtevala veliko potovanj, bi jo verjetno zavrnila. Moji otroci so tiste starosti, ko je pomembno, da so blizu svoji mami. Mogoče bi lahko o tem razmišljala čez nekaj let.

Osebne težave: Mogoče sem zelo občutljiva, čeprav se ne zdi tako. Napetost zadržujem v sebi. Ko so vprašanja nepomembna ali politična, mi povzročajo stres in trpim, vendar skušam ne kazati tega, čeprav povzročam nelagodje najbližjim članom tima.
Socialni problemi: Nikoli se nisem počutila diskriminirana in zavestno sem sprejela odločitev, da bom iskrena do sebe in svojega dela. Prilagodila sem se spremembam okolja, pri tem pa sem obdržala svoje bistvo. Nerada zmagujem, če to pomeni, da se moram odpovedati preveč stvarem.

 

 

Moje veščine

Kompetence: Zlahka se prilagodim spremembam, poslušam in sem pozorna na probleme drugih. Pri delu rada sodelujem z ljudmi, in v konfliktnih situacijah poskušam vse pomiriti. Rada se pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram osebe, ki so mi blizu. Rada delam v timu, rešujem probleme in iščem rešitve ter znam prositi za nasvet.

Lastnosti: Menim, da sem zelo aktivna in vztrajna. Sem samozavestna in praktična. Prav tako mislim, da sem dovolj prilagodljiva in odprta.

 

 

Namigi & Nasveti

Morate trdo delati, vendar se ne omejujte. Morate iti še dlje, prispevati, pustiti sled in vplivati. Poštenost je ključnega pomena za zaupanje, še posebej, če poslujete ali imate projekt s partnerji. Uspeh je treba deliti z namenom, da se partnerji počutijo vključene. Ne morete narediti vsega sami.
Ne trudite se biti popolni, saj je to nemogoče. Raje delajte dobro in si dovolite delati tudi napake. Na smete se bati napak, raziskujte in tvegajte.
Njen srečen rek je: katerikoli popularni rek, ki se nanaša na zdravo pamet.

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave