EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Roberta Sacco

Finančna svetovalka za Banko Patrimoni Sella

O meni


IME IN PRIIMEK: Roberta Sacco

DRŽAVA: Italija

MESTO: Rim

NACIONALNOST:  Italijanka

IZOBRAZBA Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Finance

DELOVNO MESTO: Finančna svetovalka

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Banca Patrimoni Sella

Moj življenjepis

Ime mi je Roberta Sacco, stara sem 46 let in v Rimu živim od leta 2004. S partnerjem sva skupaj 15 let in skupaj živiva že od začetka najine zveze.
Rodila sem se v Pescari, v osrednji Italiji, kjer sem živela do konca srednje šole. Pri 18. sem se preselila v Milano, kjer sem diplomirala iz politične ekonomije na Bocconiju z rezultatom 108/110. Pooblaščena finančna svetovalka sem od decembra 1997.
Moja kariera je precej živahna. Pri 25. letih, takoj po študiju, sem začela delati v banki. Po enem letu sem se odločila, da postanem finančna svetovalka. Tako sem pustila svoje delo, in od leta 1997 do 2004 sem delala kot zaprisežena finančna svetovalka v Pescari.
Leta 2004 sem se preselila v Rim in eno leto delala kot svetovalka v finančni skupini mednarodne družbe. Leta 2005 sem se zaposlila v Banca Nazionale del Lavoro (BNL; državna delavska banka) v Rimu, kjer sem delala 11 let – najprej kot vodja odnosov s strankami, kasneje pa je zasebna bankirka. V BNL sem si zgradila uspešno kariero. Napredovala sem štirikrat v enajstih letih ter postala tudi vodja. Julija 2015 sem zapustila banko, ter se ponovno zaposlila kot finančna svetovalka za Banca Patrimoni Sella. Ne morem reči, da sem se soočala z velikimi težavami v svoji karieri. Raje bi rekla, da sem imela težave, ker sem vedno potrebovala nove izzive – kar je razlog, zakaj sem pogosto menjavala delovna mesta.
Poleg tega sem v enajstih letih dela na BNL imela občutek nepravičnosti, ker sem delala v pretežno moškem okolju, kjer ženske težko dosegajo najvišje položaje. Po mojem mnenju in glede na moje osebne izkušnje, se meritokracija ne poudarja dovolj.

 

 

Moje izkušnje

V gospodarstvu sem pridobila širok spekter izkušenj. Vsa podjetja, za katera sem delala (z izjemo sedanjega), so od mene pričakovala "prodajo" finančnih produktov. Tega "konflikta interesov" ni bilo enostavno upravljati. Vendar so mi moje potrpežljivost in vztrajnost, konkurenčnost in ambicije, kot tudi velika ljubezen do učenja (tudi o finančnih trgih), pomagale zatreti ta "konflikt interesov". Pomagalo mi je tudi, da sem spoznala nekaj zelo profesionalnih ljudi – v mojih zadnjih letih pri BNL sem imela izjemnega šefa, ki je bil zelo kompetenten.
Kar mi je v vsakem primeru najbolj pomagalo, so vrednote, ki jih je moja družina prenesla name, pa tudi desetletje izkušenj: svoj uspeh gradiš z znojem in vztrajnostjo.

 

 

oje veščine

Sem družabna in vesela ter imam prirojeno sposobnost za razvoj medosebnih odnosov.
Sem tudi diplomatska in pripravljena "sprejeti udarec" – saj si vedno prizadevam za dolgoročne cilje.
Sem metodična in na delovnem mestu precej zadržana, še posebej glede svojega zasebnega življenja. Poskušam ne tekmovati z drugimi ženskami, temveč ustvarjati partnerstva z njimi.
Na koncu, tako kot vse ženske, sem lahko večopravilna ter hitro in praktično rešujem probleme.
Obvladam angleški jezik in malo govorim francosko.

 

Namigi & Nasveti

Nasvet, ki ga lahko dam drugim ženskam, so skovali ljudje, ki so veliko bolj pomembni od mene, vendar jim sledim: gojite radovednost, bodite odprtega uma. Bodite optimistični in proaktivni, dajte pobudo in premagajte svoje strahove in odpor. Vedno se učite in bodite vedno na tekočem. Bodite prijazni do drugih, kar sproži učinkovite kroge. Bodite ponižni in vztrajni.
Nazadnje poskusite pogledati vase in se zavedati, kaj vas resnično navdušuje: tisti, ki imajo srečo, da postane njihova strast delo, so manj utrujeni in pogosto delajo najbolje. Poskusite zajahati valove sprememb.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave