EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Tanja Skaza

Je vizionarka in implementatorka z željo po razvoju in izboljševanju

O meni


IME IN PRIIMEK: Tanja Skaza

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Velenje

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAŽEVANJE: Univerzitetna diplomirana ekonomistka

SEKTOR: Industrija

DELOVNO MESTO: Direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEPlastika Skaza d.o.o

 

Moj življenjepis

Zaposlena sem kot direktorica podjetja Plastika Skaza. V podjetju sem že 11 let.
Vključena sem v:
- skrb za organizacijo podjetja,
- skrb za kadrovsko področje,
- skrb za finančno področje,
- skrb za rast in vizijo podjetja,
- skrb za lastni blagovni znamki (Organko, Cuisine).

Pred tem sem bila zaposlena v Zlatarni Celje, kot direktorica prodaje za Slovenijo in trg bivše Jugoslavije:
- odpiranje novih trgovin,
- ustvarjanje novih prodajnih mrež,
- stiki z dobavitelji,
- pospeševanje prodaje,
- zaposlovanje kadra,
- skrb za franšizne enote,
- skrb za maloprodajno mrežo in veletrgovce.
Nekaj let sem delala tudi v Veleprodaji in prodaji oblačil različnih blagovnih znamk.

Po izobrazbi sem diplomirani ekonomist.

 

Moje izkušnje

Največje ovire so bile v času krize, ko je bila gospodarska panoga tista, ki je utrpela največji udar. Takrat za šibke ni bilo prostora. Morali smo se odločiti in hitro ukrepati. Bili smo drzni in to se nam je obrestovalo. V času krize smo razvili 2 blagovni znamki: ORGANKO in CUISINE.
V največjo podporo in pomoč mi je bila družina – mož, otroci, starši, tašča in tast in tudi zaposleni. Takrat smo stopili skupaj in pokazali, da zmoremo. Ekipa, ki je bila z nami že od vsega začetka, ve, kaj vse smo prestali, da smo danes tukaj, kjer smo.
Ni bilo vprašanje usklajevanja, saj sem že takrat, ko sem postala mama, vedela, da bodo moji otroci nekoč vodili podjetje. Že od začetka ju vzgajava tako, da bosta navajena poslovnega sveta, da bosta imela delovne navade in da bosta znala izbirati prave poti. Že sedaj vesta, kako izgleda delovni dan, čemu se je treba odreči in tudi, kakšni so privilegiji. Ni vprašanje, če hočeš, ampak enostavno moraš živeti tako. Od tega ni odvisna samo moja družina, ampak tudi delavci – vsi zaposleni, na katere vplivajo naše odločitve.
Odločilni dejavniki mojega uspeha so predvsem pogum, strast, odločnost, vizija in jasno postavljeni cilji. Brez poguma in strasti ni zagona, brez vizije ni ciljev. Brez ciljev ni poti. Potem je tukaj še ekipa, brez katere ni rezultatov.

 

 

Moje veščine

Vedno sem imela  vizijo in željo po razvoju. Sem vizionarka in tudi implementatorka. Sem mnenja, da se človek nenehno uči in izboljšuje – vsak dan je modrejši. Moj stavek je: vse se da, meja je nebo. Kompetence še vedno razvijam, nenehno se učim in še vedno vem, da se moram še veliko naučiti. Ampak brez želje, odprtosti, odločnosti in poguma ne gre.
Redko je tako, da nekdo stvar obvlada že od začetka. Izkušnje so tiste, ki prinesejo gotovost, zaupanje vase in uspeh. Razvila sem sposobnost timskega dela, empatije, organizacije – tudi vodstvene sposobnosti so prišle sčasoma. Vse kompetence, ki jih človek ima in jih razvija, lahko na dolgi rok prinesejo uspeh.
Ni pomembno toliko to, katere kompetence ima, kot to, kako jih zna uporabiti. Pomemben je pogum, odločnost, samoiniciativnost, zaupanje vase in v ljudi, presojanje. Jasni cilji in načrt za doseganje le-teh.

 

Namigi & Nasveti

Zastavite si  jasne cilje. Bodite samozavestne, odločne, zberite pogum, ki vas bo vodil do prvega koraka. Pred tem pa poskrbite , da dobite ustrezno znanje za ta korak. Verjemite vase in v svoje odločitve. Najbolj pomembna je ekipa, ki verjame v vas in vas podpira. Zgradite si svoj zmagovalni tim. Zmagovalci imajo vedno dobre svetovalce. Tisti, ki se zna ceniti in ki ve, kakšne so njegove prednosti, bo to tudi jasno in glasno izpostavil. Ne smemo se bati, saj je vsak strah samo ovira na poti. Strah človeka ohromi in ne prinaša ničesar dobrega.  Vsak začetek je težak in tudi na poti proti cilju so ovire, bistvenega pomena je, kako se soočamo z njimi. Ali bomo znali razbrati, kaj je dobro za nas? Ali bomo videli priložnost? Bomo znali izkoristiti naše prednosti? To so vprašanja, ki si jih morajo zastaviti.

Ženske v podjetništvu so prav tako uspešne kot moški – vse več nas je na vodilnih položajih in prav je tako. Menim, da v podjetništvu ne bi smeli gledati na spol, ampak na znanje  in dosežke. Kljub temu, da smo žene in matere, nas to ne ustavi, ampak uspešno usklajujemo eno z drugim.

Moto: Vsi delci štejejo!

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave