EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ayfer Orhan

Mlada ženska, ki je uresničila svoje sanje s kombiniranjem poslovnega in prostovoljnega dela na področju emigracijskega prava.

O meni


IME IN PRIIMEK: Ayfer Orhan

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Den Bosch

NACIONALNOST: Turkinja in Nizozemka

IZOBRAZBA: Magisterij na področju ekonomije in diplona iz prava

SEKTOR: Pravo

DELOVNO MESTO: Lastnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: www.ADVK.nl 

 

Moj življenjepis

Leta 2014, ko sem dopolnila 35 let, sem odprla svojo odvetniško pisarno, specializirano za emigracijsko pravo. Zastopam stranke na sodišču in svetujem pri pridobivanju dovoljenj za začasno prebivanje (viza) za tujce, ki so v zakonski zvezi z državljani Nizozemske. Lahko rečem, da sem sama zaslužna za svoj uspeh. Trdo sem delala in študirala, medtem pa še opravljala prostovoljno delo za Kurd in druge priseljenske organizacije. To je torej moja velika mreža. Pri 13., 14. letih sem prišla iz Kurdistana na Nizozemsko. Bil sem prestara za osnovno šolo, zato sem hodila na tečaje nizozemščine za odrasle. Nizozemščina ni lahek jezik ... Še vedno to včasih čutim kot oviro! Govorim tudi angleško, turško, kurdsko in nemško. Po srednji ekonomski šoli sem se vpisala na študij prava. Čeprav so me profesorji pogosto spraševali: "Ali ni to previsoka raven za vas?" sem rekla: "Ne," saj nisem zadovoljna z le sekundarno izobrazbo. Želim, da se moje sanje uresničijo! Priseljenke res ne želimo sedeti doma s svojimi otroki.

 

Moje izkušnje

Samo delati, delati, delati še ne pomeni velikega zaslužka. Pri svojem delu opravljam veliko raziskav. Počasi gre moji praksi vse bolje. Našla sem svoje mesto pod soncem, vendar je trajalo nekaj časa. Moje tajnice načrtujejo moj dnevni red in vodijo moje knjigovodstvo. Zelo me je bilo strah, ko sem se odločila za ta korak k samozaposlitvi, saj ne izhajam iz podjetniške družine.

 

 

Moje veščine

Rada združujem poslovne dejavnosti s prostovoljnim delom. Tudi pri svojem delu in življenju iščem ravnotežje. Ves svoj prosti čas namenjam svoji 6-letni hčeri. Vesela sem, ker imam podporo svoje družine, ki prav tako živi tukaj. Imam tudi podporo drugih podjetnic iz turške mreže odvetnic v Evropi, in opravljam prostovoljno delo za priseljence. Naslednje leto bom naprej preučevala pravice prosilcev za azil in se udeležila tečaja za mediatorje. Potem bo lahko moje podjetje razvilo neke vrste "blagovno znamko". Nekaj takega kot: Splošne pravne storitve za Kurde in druge "tujce".

 

Namigi & Nasveti

• Zaupajte vase. Postavite si dolgoročni cilj in delajte za dosego le-tega.
• Drznite si ukrepati. Nihče vam ne more dati jamstva. Tudi, če se zgodi, da vam ne uspe, se lahko veliko naučite iz tega. Naslednjič bo bolje!
• Uresničite svoje sanje. Vzemite jih resno, kljub oviram na vaši poti.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave