EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marijke Krabbenbos

Specialist in idea generation vertelt je hoe je aan een goed bedrijfsidee kan komen.

Over mij


NAAM: Marijke Krabbenbos

LAND: Nederland

PLAATS: Amsterdam

NATIONALITEIT: Nederlandse

ACHTERGROND: Universiteit Bedrijfskunde

SECTOR: Diensten

POSITIE: Eigenaar,Idea-generator

ORGANISATIE: http://www.ideacompany.nl and http://www.bitesenbusiness.nl/

Achtergrond & Carrière

Ideeën genereren is mijn tweede natuur. Ik ben goed in toegepaste creativiteit en in het opzetten van nieuwe dingen. Deze talenten zet ik graag in voor bedrijven, scholen en not-for-profit organisaties. Ideeën van onderaf stimuleren maakt bedrijven wendbaarder, dat is nodig om bij te blijven bij nieuwe snelle ontwikkelingen en motiveert het personeel enorm.

Sinds 2006 heb ik mijn eigen bedrijf IdeaCompany. En mag ik als nieuwsgierig mens in heel veel organisaties meekijken en bijdragen aan innovatieve ideeën.Ik krijg zelf ook veel ideeën over dingen die beter kunnen (mismatches in vraag en aanbod). Omdat ik ook een doener ben,  werk ik sommige ideeën ook uit. Zo zette ik uit eigen behoefte het netwerk Bites&Business op, maakte ik een boek voor tantes en zette ik een kledinglijn op. Niet alle projecten kunnen lukken, maar ik geniet en leer er heel veel van. 

 

Ervaringen

Toen ik 24 was, voelde ik nog geen ondernemersbloed kriebelen. Ik heb eerst 10 jaar bij banken gewerkt en daar veel geleerd over marketing, projectmanagement en innovatie. En over het werken met allerlei soorten mensen. Nu werk ik voor mezelf met alleen maar leuke mensen om me heen ;-)Je moet veel delen, ook je mislukkingen, adviseert Neelie Kroes. Het project Qolors, een kledinglijn en webshop van biologische katoenen T-shirts in vaste kleuren, heb ik na vier jaar helaas moeten stoppen. Ik had te weinig marketingbudget om het, tijdens de crisis, groot te maken. Ik heb gelukkig al mijn crowd-funders kunnen terugbetalen in geld of T-shirts. Mijn lessons learned: 1. Er komt heel veel bij kijken om een webshop te laten floreren. 2. Ik houd meer van mensen dan van spullen. Ik ga even niet meer in de handel. 

  

Vaardigheden/Ambities

Ik wil graag met leuke mensen aan nieuwe dingen werken. Mijn eigen ideeën omzetten in producten en diensten. Ik breng graag mensen samen om ze dan van elkaar te laten profiteren. Ik kom graag in veel verschillende “werelden” omdat ik daar weer nieuwe dingen leer. 

 

Hints & Tips

In het filmpje geef ik een aantal tips aan studenten, die wel graag willen ondernemen, maar niet weten met wat:

Wat is nodig om succesvol ondernemer te zijn?
1. wees goed in je vak. 
2. vind het ondernemen leuk en wees bereid te leren.

Hoe kom je aan een goed idee?
1. ideeën liggen op straat. Zoek ze, volg internet, boeken, tijdschriften e.d. Volg je belangstelling en kijk ook wat je zelf mist in de markt, waar je net een andere draai aan kan geven
2. partner met een uitvinder. Deze heeft ideeën, jij doet de ondernemende kant. Ideeën komen dan naar je toe!  Ga ervoor, pak die kans en werk er hard aan om het te laten slagen.

Deel met anderen in je netwerk. De levenscycli van producten zijn steeds sneller, hoger en korter, dus zoek tijdens ‘de piek’ al weer nieuwe ontwikkelingen.

 

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren